Η Εταιρία | Προϊόντα | Προσφορές | Λογισμικό | Net-metering | Υπηρεσίες | Φωτογραφίες | Νέα | ΕπικοινωνίαHome PageClearSite MapClearMailClearPrintClearRssClearEnglish
Πλοήγηση
Αναζήτηση

 
Συνολικοί Χρήστες
Μοναδικοί Επισκέπτες
86138
Συνολικές Συνδέσεις
Επισκεψιμότητα
1900615
Σύνδεση
Username

Password

Εγγραφή
Καλάθι αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

Home :
Slide Show
Decor Image
NEA
Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των ΑΠΕ

Στην τροποποίηση της απόφασης «Κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 4 του Ν.4014/21.09.2011 (Α’ 209), ως προς την κατάταξη των έργων και δραστηριοτήτων της 10ης Ομάδας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (ΔΙΠΑ/οικ.37674/10.8.2016 με ΦΕΚ Β’ 2471), προχωράει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στον Πηνειό ζούσαν κάποτε ελέφαντες, ιπποπόταμοι και ρινόκεροι

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα φαίνονται αρκετά παράξενα για τον σύγχρονο Έλληνα είναι να δει στην ύπαιθρο ελέφαντες, λιοντάρια, άλογα, βίσωνες, ιπποπόταμους, ύαινες κλπ. Το γεγονός όμως αυτό, δεν ήταν πάντα έτσι, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από τις επιστημονικές έρευνες ακόμη και στην περιοχή της Θεσσαλίας, και ειδικά γύρω από τον Πηνειό ποταμό, κάποτε ζούσαν άγρια θηλαστικά ζώα, που σήμερα εντοπίζονται στην Αφρική και στην Ασία.

Χιλιάδες χελωνάκια αφέθηκαν ελεύθερα στη θάλασσα του Μπαλί

Ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος κουβάλησαν κλουβιά γεμάτα με δεκάδες μικροσκοπικές χελώνες στην παραλία του νησιού Gianyar, καλώντας ταυτόχρονα ντόπιους και εθελοντές να στοιχηθούν στην άμμο και να τις απελευθερώσουν όλοι μαζί.

Λέσβος: 252 στρέμματα κάηκαν στη Θερμή σύμφωνα με την χαρτογράφηση

Οι ερευνητικές ομάδες των εργαστήριων “Χαρτογραφίας και Γεωπληροφορικής” και “Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών”  του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήσαν την έγκυρη χαρτογράφηση της καμένης έκτασης και της σφοδρότητας της πυρκαγιάς της 21-22 Ιουλίου 2020 στην περιοχή των Πύργων Θερμής Λέσβου.

Μαυρίκιος: Εταιρεία διαχείρισης φορτηγού πλοίου ζητά συγγνώμη για την διαρροή πετρελαίου

Η εταιρεία Mitsui OSK Lines, που διαχειρίζεται το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε ανοικτά του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ζήτησε συγγνώμη για την μεγάλη πετρελαιοκηλίδα, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους και περιβαλλοντολόγους προκαλεί οικολογική καταστροφή.

Μικρή η επίδραση των lockdown στη μείωση των ρύπων

Η πραγματική επίδραση του lockdown στο κλίμα είναι μικρή. Η μείωση των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» και άλλων ρυπαντών της ατμόσφαιρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας παγκοσμίως, αναμένεται να έχει σχεδόν αμελητέα επίπτωση στην κλιματική αλλαγή μακροπρόθεσμα.

Εθελοντική συμμετοχή στην κατάρτιση Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή

Δεκατέσσερις καθηγητές και ερευνητές Πανεπιστημίου, Πολυτεχνείου και ΙΤΕ υποστηρίζουν το έργο της κατάρτισης του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Κρήτης, της Περιφέρεια Κρήτης/Δ-νση ΠΕΧΩΣ, σύμφωνα με σχετική έγκριση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, για συγκρότηση Ομάδας Εργασίας.

Χανιά: Τα πρώτα απορρίμματα «δέχτηκε» ο νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων

Ένα ακόμα βήμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έγινε σήμερα με την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στη θέση Κορακιά Ακρωτηρίου.

Διαχείριση βιοαποβλήτων σε 66 δήμους της Αττικής

Σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Σπάτα - Αρτέμιδα συνεχίστηκε η δράση της περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής. 

ΟΦΥΠΕΚΑ:Βασικοί του στόχοι η προστασία και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας

Στην Αθήνα συνεδρίασε για πρώτη φορά και σε πλήρη απαρτία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).  O ΟΦΥΠΕΚΑ έχει ως σκοπό́ την εφαρμογή́ της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


        

© 2020 - Aresti Power Ε.Π.Ε

Χαριλάου Τρικούπη 56, 14574 Ροδόπολη Αττικής - τηλ.: 210-8150744, fax: 210-8150598, e-mail:info@arestipower.gr

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Όροι Χρήσης | Protocol 4 seo cms